1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  Театър 199 "Валентин Стойчев"

    Театър 199 „Валентин Стойчев“ е сценично пространство на столичната улица „Раковски“ („престижно и уютно театрално мазе в центъра“), посветено на камерни спектакли от съвременни автори.Основан е на 12 юни 1965 година. Наречен е така, заради 199-те места, с които разполага тогава. Помещава се в уютно подземие в центъра на София. Има една камерна зала, която след няколко ремонта, за по-голям комфорт на посетителите, разполага със 169 зрителски места. Театърът няма собствена трупа, всички творчески екипи, включително режисьори и актьори, които поставят и играят в „199“, са гостуващи.


    Месечната му програма е богата. Изнасят се вечерни представления за възрастни - с начало 19.30 ч. Съществува традиция през зимните месеци да се представят дневни неделни спектакли от 15.00 ч. Също така всяка събота и неделя има представления за деца от 11.30 ч. През месеците юни-септември началото на вечерните спектакли е 20.00 ч.


    На тази сцена са поставяли едни от най-елитните режисьори, а десетки емблематични роли са изиграли най-талантливите за своето време артисти. Репертоарната политика е насочена към представянето на българската аудитория на произведения от съвременни автори, както и създаването на спектакли с висока художествена стойност. Поставят се и произведения от най-известните европейски и световни автори. Много от спектаклите са доказани във времето - "Монолози за вагината" от Ева Енслър, "Вечерен акт" по А. П. ЧЕХОВ, "DUENDE" по Лорка, Румяна Апостолова и др. се играят 10 години, "ШИНЕЛ" по Гогол отбелязва на сцената на театъра своята 20 годишнина, а моноспектакъла на Андрей Баташов "Секс, наркотици и рокендрол" е игран над 700 пъти. Обръща се сериозно внимание и на българската драматургия.


    Представления от репертоарния афиш се играят из много градове на България. Също така гостува и в чужбина - Великобритания, Германия, Македония, Русия, Белгия, Люксембург и др. Театър 199 е първият, който играе в САЩ на прочутия Бродуей със спектакъла "Нищожно количество болка" по Джак Керуак и Чарлз Буковски. Участва в много фестивали у нас, както и извън страната.


    Днес театърът носи името на Валентин Стойчев, ръководител от 1991 до 2007 г. и считан за един от най-успешните театрални директори.


Репертоар

Постановки за възрастни

Постановки за Вас и Вашите деца

Програма

Официален сайт

<