1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Седмица на любовта


Албена Павлова

В седмицата на любовта зададохме въпроси и на прекрасната българска актриса Албена Павлова. Усмивката й винаги ни радва от сцената и от екрана. Прочетете едно искрено интервю, дадено специално за нашата страница и за вас, почитателите на театъра.

Антракт: Какво е първото нещо, за което се сещате, когато чуете думата "любов"?

Албена Павлова: Бог. И всичките му проявления. Единствената непоколебима и непобедима сила на Човека. Единственият смисъл на живота. Вътъкът на човешката душа. Вдъхновението на човешкия ум. Върховният закон на битието ни.

Антракт: Какво е за Вас празникът на любовта?

Албена Павлова: Празникът на Любовта за мен е делникът на Любовта. Когато сърцето ти прелива от любов, няма никакъв смисъл да гледаш датата. 14 февруари е просто един добър повод всички заедно да признаем, че по-истински живот от живота в Любов няма. А в конкретен смисъл - празникът на Любовта е цвете (много често фрезия), парфюм (в миналото - руски) и винаги неловкостта на любимия ми да признае на глас любовта си. Много са ми мили мъжете - на тази дата всеки крачи с цвете в ръка и с едно неудобство, че цветето издава, че и той е подвластен на чувства (смее се). За мен наистина конкретната дата няма значение, защото съм жена, която умее да открива любовните признания и в най-малкия и на пръв поглед рутинен жест.

Антракт: Какво мислите за празника св. Валентин и трябва ли да има празник на любовта и в нашия календар?

Албена Павлова: Мисля, че отговорих на този въпрос. Аз съм категорична, че празници трябва да има. И колкото повече, толкова повече щастливи и озарени лица ще виждаме. Нека празнуваме, какво по-хубаво! Единственото, което ме тревожи в тази официалност е да не забравим, че и другите дати от календара са подходящи за обичане.

Антракт: Коя е най-романтичната изненада, която сте правили или получавали?

Албена Павлова: Най-романтичната изненада, която са ми правили, е от... дъщеря ми. Беше мъничка и за един свети Валентин беше посипала цялата ни спалня с розови цветчета, беше запалила свещи по пода, беше аранжирала цветя и плодове навсякъде и беше разлепила по стените червени хартиени сърчица. Беше великолепно! Много вълнуващо! Защото тя ми даде един много нежен урок, че Любовта трябва да се празнува във всичките й форми.

Антракт: Пожелайте нещо на Вашите почитатели в седмицата на любовта.

Албена Павлова: Пожелавам на всички хора да отворят и пробудят сърцата си. Да пуснат светлите и нежни лъчи на Любовта да огреят и най-забравените им кътчета и много, много, много да се грижат Тя да е жива!


<