1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  Малък Градски Театър "Зад Канала"

    Малък градски театър се субсидира от Столична община и е един от четирите общински театъра в София. Актьорската трупа на МГТ „Зад канала“ се състои от 20 души – 9 актриси и 11 актьори. Административният екип е 6 души, а техническият – 33. Целият състав на театъра работи на основание на едногодишни трудови договори. Театърът е разположен в малка, но много уютна сграда и салон с 212 места, на брега на Перловската река, в един от централните софийски квартали, Подуене.


    Репертоарът на театъра за неговите 20 години включва автори от изключително значение за световните театрални процеси. Уникалната творческа атмосфера на Театъра привлича най–добрите български режисьори, a трупата от 20 актьори далеч не изчерпва творците, които играят в техните постановки. В МГТ „Зад канала“ могат да бъдат гледани много гост – артисти, голяма част от които принадлежат към най–младото поколение творци в българския театър. Заедно със звездите на трупата Ицхак Финци, Илка Зафирова и Христо Мутафчиев , на сцената на Театъра зад канала играят и големите български артисти Цветана Манева, Атанас Атанасов, Тодор Колев, Анета Сотирова и Бойка Велкова.


    През 20–те години на съществуването му, за театъра са публикувани над 2500 материала в националната и чуждестранната преса. МГТ „Зад канала“ е гастролирал във Виена, Берлин, Прага, Тел Авив, Румъния, Македония, участвал е в Есенния фестивал в Париж. Спектакли на МГТ „Зад канала“ участват във всички национални и международни фестивали в България. От юни 1995 директор на театъра е известната театрална режисьорка Бина Харалампиева.


    Важен момент от новата артистична политика на театъра е желанието му да влезе в динамични контакти с чуждестранни партньори и публика, да участва в международни проекти и да отвори своята сцена за хора на театъра от световното театрално семейство, които имат необходимост и любопитство да намерят съмишленици и сред българските си колеги.


    Днес театърът, създаден по волята на група творци, търсещи нови пространства и пътища на живот през 1990 година, е модел за успешна адаптация в новите финансови и културни условия. Носител е на отличия за успешен театрален мениджмънт на Столична община и Министерство на културата.


Репертоар

Голяма сцена

Програма

Официален сайт

<