1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  Младежки театър „Николай Бинев”

    Младежки театър „Николай Бинев” е държавен репертоарен театър, който представя на своите сцени не само класически и съвременни български и чуждоезични пиеси, но и спектакли, насочени към детска и младежка аудитория. В последните няколко години неговата дейност се активизира и в посока на „неформални” (за българската театрална действителност) прояви – малки концерти, литературни четения на поезия и драма и др. Това го превръща в уникален по своята концепция културен институт, който привлича към своите сцени широка възрастова аудитория.


    В сградата на старото кино Балкан през 1945 г. Народен театър за младежта отваря врати. На паметната дата 25 януари, театърът има първа премиера „КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ” – постановка П. К. Стойчев, инсценировка Нина Стойчева-Данчова.


    Въпреки трудното начало, мечтата да се създаде театър, посветен на спектаклите за деца, се превръща в реалност. По-късно театърът е преместен в новата сграда на бул. „Княз Дондуков”, но това не продължава дълго поради опожаряване на зданието. От тогава Младежкият театър често сменя адреси, докато се набавят средства за възстановяване на сградата. До 2006 г., когато се прерязва лентата на новото пространство на познатия адрес бул. „Княз Дондуков”.


    С Указ на Президента на Републиката от 27 януари 2006 г., театърът приема името на един от изключителните и най-силно свързани с историята на младежката сцена артисти – актьорът Николай Бинев. Ерудит, с благородническа осанка, остър ум и брилянтен усет за комичното и драматичното в театъра, нашият патрон събира всички качества, към които ние се стремим.


    Директор на театъра в момента е Владимир Люцканов.


Репертоар

Голяма сцена

Програма

Официален сайт

<