1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  Независим театър

    Създаден е от актьора, режисьор и продуцент Слав Бойчев и е част от Младежка oрганизация за независимо театрално и филмово изкуство – МОНТФИЗ. Театърът разполага с две пространства.Голяма сцена (с капацитет 400 места) и алтернативно театрално пространство (с площ 250 кв. м. и височина 12 метра).
Откриването на театъра е на 6 май 2015 г. със спектакъла „Омайна нощ”, режисура на покойния Велко Кънев и с участието на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов. В театъра играят знаменитости като Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Атанас Атанасов, Юрий Ангелов, Филип Аврамов, Ненчо Балабанов, Николай Урумов, Луиза Григорова, Христо Ушев, Радина Думанян и много други, които тепърва ще бъдат изненада за зрителите.
Театърът работи в няколко основни направления:
  • -       На първо място да бъде сцена на най-добрите независими театрални организации и спектакли;
  • -       В рамките на всеки сезон Независим театър организира конкурси за независими театрални проекти, които да бъдат реализирани на неговата сцена;
  • -       Освен това театърът е репертоарна столична сцена на най-добрите театрални спектакли на извън-столичните театри. Селектираните спектакли ще се играят ежемесечно както на титулярните си сцени, така и на сцената на Независим театър в София;
  • -       Независим театър продуцира собствени театрални спектакли и ще бъде организатор на международни и национални ателиета, форуми, театрални фестивали;
  • -       Още един приоритет на театъра е международните копродукции и копродукциите със столични и извън-столични театри.

    Със специална комисия театърът подбира и най-добрите спектакли на ново завършващи класове от театралните ВУЗ-ове в България. Актьорите и екипът на всяка нова продукция на Независим театър са подбирани с национален кастинг, за да бъде дадена възможност на най-добрите и най-подготвените да заемат мястото си в новооткрития театър.
Репертоарът на Независим театър е обособен в няколко програми: Основна програма, Програма "Специална селекция", Програма "Наградени представления", Програма "Ново поколение", Програма "Гостуващи", Програма "Алтернатива"" и др.
За всяка от програмите се назначава художествен съвет, който ще подбира спектаклите.
Директор на Независим театър е неговият създател: Слав Бойчев.


Репертоар

Голяма сцена

Програма

Официален сайт

<