1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Седмица на любовта


Радослав Гизгинджиев

В разгара на седмицата на любовта, нашият екип има поредната изненада за вас. На нашите въпроси отговори и един от най-добрите съвременни писатели Радослав Гизгинджиев. Той е както автор на хитовата поредица „Рай“, така и режисьор на множество спектакли и филми. Човек с множество таланти и собствен стил. Какво мисли за любовта ще разберете в следващите редове:

Антракт: Какво е първото нещо, за което се сещате, когато чуете думата "любов"?

Радослав Гизгинджиев: Начин на живот. Светоглед. Лек и Стихии. Любовта е всичко, заради което сме в този свят. Вярвам, че се връщаме тук на Земята, за да открием отново онези, с които нещо ни е разделило някога.

Антракт: Какво е за Вас празникът на любовта?

Радослав Гизгинджиев: Това е още един ден, в който може да изразим любовта си към някого още по-смело. Така е устроен светът, че любовта не търси подходящ момент. Няма очаквана любов, няма удобна дата за нея – дните в живота ни се делят на два вида – онези дни, в които обичаме и другите, в които имаме нужда да бъдем обичани.

Антракт: Какво мислите за празника св. Валентин и трябва ли да има празник на любовта и в нашия календар?

Радослав Гизгинджиев: Разбира се, че да! Защо да нямаме още един повод да празнуваме любовта си?

Антракт: Коя е най-романтичната изненада, която сте правили или получавали?

Радослав Гизгинджиев: За щастие са правили много романтични неща за мен – със сигурност не мога да се оплача. Но и аз също съм романтичен човек и съм правил изненади.

Антракт: Пожелайте нещо на Вашите почитатели в седмицата на любовта.

Радослав Гизгинджиев: Ще пожелая на скъпите читатели да обичат без страх – истината е, че животът харесва контраста и утре съдбата може да направи остър завой. Не губете време; не страдайте за хората, с които сте се разминали по една или друга причина. И ще завърша с цитат от втората част на „Рай - Вратите“: „Когато обичаш, Бог те благославя всяка секунда. От любовта по-силна молитва няма.“


<