1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Агенти" в Независим театър

Участват: Любен Кънев, Ивайло Захариев, Пламен Манасиев и др.

Сценична версия: Владимир Пенев

Времетраене: 150 мин.

Агенти" по Дейвид Мамет, постановка - Владо Пенев (Независим театър)
Предполагам сте чували за хитовия сериал "Под прикритие"?! Или пък сте сред малкото българи, които не го знаят?! Набрал страхотна известност в страната, той не спира да жъне и световни успехи, като се превърна в най-успешният български сериал. Ако се питате, защо ви разказвам това, на момента ще ви бъде отговорено. Няма как да напиша ревю за постановката "Агенти" без да спомена този успешен български сериал. Точно той събери актьорите на едно място и на една снимачна площадка. Те се сприятеляват и решават да се впуснат в нещо различно. И заедно изграждат тази пиеса. Хитрата игра с името, успява да привлече зрителите в салона. Те очакват да видят някакво продължение на "Под прикритие", но са изненадани. Вече не говорим за полицаи или инспектори, а за агенти по недвижими имоти. Те вече не работят заедно срещу престъпниците, а са един срещу друг в борба за оцеляване. Всеки актьор изгражда много различен образ от това, което сме свикнали да гледаме и прибавя още един щрих към актьорското си амплоа. Владо Пенев отново им е шеф, но този път не в ГДБОП, а като режисьор и макар да не е на сцената, енергията му присъства там и човек очаква всеки момент той да влезе от някъде и да намести притеснено очилата си. Смях, изненади, напрегнати ситуации...това може да видите в "Агенти". Не го пропускайте.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


"Смях в залата", Независим театър

Участват: Асен Блатечки, Калин Врачански, Невена Бозукова и др.     Режисьор: Асен Блатечкин

    Времетраене: 120 мин.

"Смях в залата" - играно на 31.10.2015 г. от 16:00 и 20:00 часа в "Независим театър".

Питали ли сте се някога, как точно се случва магията на театъра?! Как актьорите изграждат образите, как протича репетиционният процес? Какво се случва зад сцената?! На тези, а и на много други въпроси може да ви отговори постановката "Смях в залата". Пиеса в пиесата, което дава възможност на зрителя да следи две сюжетни линии. Всеки един от актьорите изгражда поне два образа и всички са едновременно и актьори и герои в една въртележка от събития. Една бърза и динамична пиеса, която не те оставя да поемеш дъх от бързината на действието, а и от смях. Много смешна, много колоритна. Интересно е, че Асен Блатечки, който е и режисьор на поставката играе отново режисьор и в представлението. Както и самите актьори, които всъщност са актьори. Това вкарва зрителите в една интересна игра на думи и предизвикателство за сетивата. Всеки един от актьорите влиза идеално и в двете си роли, като специално впечатление прави силно каскадьорското представяне на Калин Врачански, което истински впечатли и притесни зрителя. Ако желаете да гледате една лека и много смешна пиеса, непременно трябва да посетите "Смях в залата".

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<