1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Ателие" по "Зойкина квартира" на Михаил Булгаков

Участват: студенти от класа на на проф. Стефан Данаилов
Учебен драматичен театър при НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"

Времетраене: 120 мин.

Москва. Двадесетте години на XXв. В квартирата на Зоя Денисовна пристига братовчед й Александър Аметистов. Заедно със съпруга на Зоя, бившия граф Павел Аболянинов, решават да открият шивашко ателие, за да спечелят малко пари и да отидат в Париж. Роля в ателието взимат и прислужницата Манюшка и подобният на ангел, бедният китаец Херувим.

В кооперацията се събират хора с различни характери - новото социално общество на съветската страна. Те живеят и работят в едно кокетно ателие, а в късните часове на нощта работното място се превръща в моден подиум. Хаосът в обществото по онова време е пълен. В крайна сметка тези, които не могат да се справят с промените, търсят по-добро място за живот. Човешкото същество е във властните ръце на безмилостния тоталитаризъм. Който е против държавното управление, бива репресиран в Сибир. "Ателие" е спектакъл за неспиращата борба за пълноправен живот и енергията, която трябва да имаме, за да отстояваме себе си. Ако не се борим, хаосът ще ни погълне. Ще загубим индивидуалността си и ще се превърнем в материал, в какъвто се стреми да ни превърне и тоталитарния режим.


Един истински триумф, едно гръмко завладяване на театралната сцена. Клас на професор Стефан Данаилов в своя дипломен спектакъл "Ателие". Изгряващи таланти, бъдещите владетели на сцената. Прекрасните актьори Евелин Костова, Бориса Сарафова, Георги Кацарски, Павел Иванов, Антъни Пенев, Тодор Беров, Валери Белев, Асен Данков, Рада Кайрякова, София Маринкова, Калоян Лулчев, Севар Иванов, Даниела Манолова, Марина Кискинова, Теодор Христов, Стефан Сърчаджиев, Божана Мановска, Ивелина Иванова, Мирела Карабанчева, Бояна Авджиева, Давид Крумов и Шахин Шехзен ще облечат бляскавите костюми, за да ни потопят в една незабравима комедия с трагичен завършек. Благодарение на проф. Стефан Данаилов, неговите асистенти Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев, брилянтната сценография и костюмография на доц. Елена Иванова и Ралица Русева, спектакълът се превръща в истински хит.
Ние от Театрална общност "Антракт" искаме да се обърнем към всички млади актьори от НАТФИЗ. Скъпи млади актьори и актриси, скъпи приятели. Продължавайте да се развивате. Знайте, че българската публика не е лесна. Колкото и да е трудно понякога, винаги ще бъдете оценени подобаващо. Ние ви подкрепяме и ви се покланяме. Знаем, че докато има такива хора като вас, българският театър винаги ще остане жив. "Не се гаси туй, що не гасне!"

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<