1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Бел ами" от Юрий Дачев или Пътят от калта до бляскавия хайлайф

Участват: Калин Врачански, Луиза Григорова, Герасим Георгиев и др.
Малък градски театър "Зад канала"

Времетраене: 120 мин.

Една от най-известните истории, която се занимава с проблемите на обществото, загубило духовните си ценности, "Бел ами" от Ги дьо Мопасан, е най-новата премиера на МГТ "Зад канала". Младият и красив Жорж Дюроа навлиза в отбраните френски среди, като започва да пише статии и да се изявава като журналист във вестника на г-н Валтер. Всичко се движи и се крепи от пари, а в такъв прагматичен свят човек задоволява плътските си жажди и забравя духовните.

Лъжи, предателства, лицемерие. Стълбата, по която се изкачва главният герой, минава през цялата човешка поквара. Жаждата за власт, за одобрение, за пари, диктува живота на хората и управлява техните съдби, защото, за да се сдобиеш с някакъв статут, трябва да си готов да се продадеш дори на дявола, да си готов да заложиш и да предложиш дори тялото си.


Една мрачна и подтискаща атмосфера, една мизерия, покрита с добре изглеждащи евтини тапети и изрезки, миризма на пот, алкохол и тютюн, прикрита от аромат на скъп парфюм. Обстановка, която не създава герои, а истински лицемери. "Ти си в калта, но аз мога да направя така, че да затънеш целия в нея!"

Главната роля е поверена на харизматичния Калин Врачански, който израства от беден журналист до лъскав политик непрекъснато . Умел и пластичен, Врачански в своята игра успява да сложи маската на приятел и успява да скрие ехидната усмивка на манипулатор и любовник. Талантливият Герасим Георгиев- Геро успя да зарадва и разсмее публиката, влизайки в ролята на егоиста г-н Валтер. Геро успява да изиграе един тиранин, за когото журналистиката е просто клюкарство и лесно изкарани пари. Може би заради близостта на публиката с този образ, Геро успява да осмее продажната журналистиката. Луиза Григорова пък може да видите като прекрасната журналистка Мадлен Форестие, а Петър Калчев като нейния съпруг Шарл Форестие. Василена Атанасова успява да изгради образа на подтиснатата Натали Валтер. Василена Атанасова майсторски пресъздава историята на жената, на която вече й е писнало да бъде играчка в ръцете на мъжете. Отдадеността й на сцената й печели Аскеер 2016 за поддържаща женска роля.
В постановката от Бина Харалампиева зрителят ще може да се наслади на актьорската игра на Алиса Атанасова, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Васил Банов, Владимир Димитров и Атанас Чопов.
Романът на Ги дьо Мопасан, написан в духа на социалния реализъм, разкрива проблемите и болестите на човешкото общество. Режисьорът Бина Харалампиева поставя тази любовна история, за да провери дали проблемите, валидни тогава, са валидни и днес. Това можете да проверите и вие, театралните зрители.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<