1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"DUENDE" в Театър 199 "Валентин Стойчев"

Участва: Татяна Лолова     Текст: Лорка, Р. Апостолова

Режисьор: Съни Сънински     Сценография: Вячеслав Парапанов

Времетраене: 90 мин.

Да прекараш една невероятна вечер в театъра - неописуемо. Да гледаш великата Татяна Лолова в спектакъла "Duende", който беше игран за 300 пъти на сцена - незабравимо! Уникалната българска актриса за пореден път вдигна цялата зала на крака, а аплодисментите не стихваха. Татяна Лолова е истинска фурия на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев". Пред нас е гримьорната на известна оперна певица, тридесет минути преди голяма пресконференция. Актрисата ни показва, че големите творци наистина знаят, че никакво истинско чувство не е възможно, ако няма дуенде. Премиерата на тази прекрасна постановка, била на 18.10.2003, но както знаем всички, за великата българска актриса няма времеви граници. "Duende", написано по текстовете на Лорка, Р. Апостолова и др. режисурата на Съни Сънински и сценографията на Вячеслав Парапанов ще ви накарат да промените мнението си за театър. Специални благодарности на Боян Желязков, който ни направи тази прекрасна снимка за спомен.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


"За сватбите" в Арена "Армеец"

Участва: Камен Донев     Текст: Камен Донев

Музика: Бобан и Марко Маркович     Хореография: Камен Донев

Времетраене: 180 мин.

Камен Донев е явление. В това, изглежда вече никой не се съмнява. Той е единственият човек събрал 12 000 души на театрално представление. Хора от нашия екип имаха честта да присъстват на това събитие. В следващите няколко реда ще опишем емоцията преживяна от първо лице.

Прекалено скромно би било да наречем спактакъла „За сватбите“, просто театър. Той е много повече от това. Смесица от хумора на учителя на Камен Донев, през виртуозната балканска музика на оркестъра на Бобан и Марко Маркович, чак до прекрасните песни изпълнени от Нина Николина и още множество телантливи певци, сред които и самият Камен Донев. Само който е посещавал моноспектакъл на Камен Донев може да разбере спецификата на думите му. Създал е собствен стил и характерност, проверени във времето. Комбинация между хумор, ирония и тъга...Неговите думи навлизат дълбоко в човешката душа и не остават никого равнодешен. А кадифеният му глас и невероятните танцувални умения, карат хората да се запитат до колко той е човек и до колко е дошъл сякаш от друго съзвездие.

Имате още една възможност да преживеете този душевен катарзис. Това събитие ще се случи отново на 18 ноември в Арена "Армеец" при същия екип. Препоръчваме ви да го посетите и да изживеете духовно преживяване от друго измерение. Никой не може да надскочи уменията на Камен Донев, той може само да надскача самия себе си и го прави многократно. Бъдете там, за да има после какво да разказвате на децата и внуците си!

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<