1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Хамлет" в Народен театър "Иван Вазов"

Участват: Леонид Йовчев, Мариус Куркински, Весела Бабинова, Иван Юруков, Валентин Ганчев и др.

Режисьор: Явор Гърдев     Сценография: Даниела Олег Ляхова

Времетраене: 185 мин.

Ние от Театрална общност "Антракт" посетихме една от най-нашумелите постановки в Народния театър "Иван Вазов" - "Хамлет" на талантливия режисьор Явор Гърдев ("Икар 2013" и "Аскеер 2013"). Мащабна постановка, чиято сценография и актьори се втурват смело сред зрителите, а после ги привличат на сцената. Открива се поглед към "затвора" Дания, а после е скрит с отвесна червена стена, през чийто отвор влизат само обитателите на замъка-затвор. По мостика в залата те са хора, на сцената играят своите унаследени роли. Сценографията и костюмите са дело на незабравимата Даниела Олег Ляхова и Никола Тороманов ("Икар 2013"). Режисьорът и сценографът обличат Хамлет в анцуг и розови кубинки, а за останалите актьори е избран милитъри стилът. На сцената се спуска и видеоекран, който увеличава скритите в замъка човешки преживявания на персонажите - игра в играта. Мариус Куркински играе братоубиеца Клавдий ("Икар 2013" за поддържаща мъжка роля), в ролята на Хамлет е младият актьор Леонид Йовчев ("Аскеер 2013" за водеща мъжка роля), а за ролята на Офелия е избрана младата и талантлива Весела Бабинова ( "Аскеер" за изгряваща звезда).Следват великолепните утвърдени актьори като Светлана Янчева - Гертруда, Валентин Ганчев- Полоний, Иван Юруков- Хорацио, Ованес Торосян и Павлин Петрунов - Розенкранц и Гилденстерн.

Неочакван е изборът за разголването на Хамлет на сцената на най-големия театър в страната. Единственият персонаж, при когото маската на двойствеността не е прилепнала към тялото. Създава се усещане, че всичко е на показ. Впечатляващата музика на Калин Николов и вълнуващите изпълнения на Весела Бабинова допълват тази зашеметяваща постановка. Над тридесет актьори участват в спектакъла на Явор Гърдев. Всичко е в движение. Актьорите играят на сцената, на мостика в залата, в ложите. Енергията, която пресъздават младите на сцената, е може би начинът да се промени Дания. Двубой между Хамлет и Клавдий, човека и властта, между философа и каещия се престъпник. Ние от "Антракт" Ви каним да станете част от този уникален спектакъл. Заслужава си да се види и съпреживее.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


"Дневникът на един луд" в Театър "Кредо"

Участва: Стелиан Радев     Текст: Нина Димитрова

Сценография: Нина Димитрова и Васил Василев - Зуека

Времетраене: 105 мин.

Дневникът на един луд" - Театър "Кредо" със съдействието на Театър 199 "Валентин Стойчев", 17. 11. 2015 г.
Аксентий Иванович Попришчин (Стелиан Радев) е вкаран в лудницата, защото се смята за испанския крал. Заобиколен от четири стени, той разказва своята завладяваща история. Лудият човек има свободата да говори истината. Такъв е и героят на Гогол. Причината за неговото полудяване е самият свят. Докато се лутат из лабиринтите на лудостта, зрителите в залата се заливат от смях. На какво се смеят - на себе си, разбира се. "Любовта превръща човека в подметка", е написал Гогол. Спектакълът е забележителен с блестящата работа на Нина Димитрова –сценарист и режисьор, със сценографията, дело на Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека и с невероятната игра на изгряващата звезда Стелиан Радев. Заповядайте и гледайте най-новото попълнение в репертоара на Театър "Кредо"! Ще се докоснете до истинското усещане за театър!

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<