1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Корекция"


Танцов спектакъл от Чехия Режисьор: Иржи Хавелка

Времетраене: 60 мин.

Представете си свят, в който колкото и да се опитвате да се придвижите напред, оставате винаги на едно място, сякаш сте залепени за земята. В такъв свят ще ви пренесат актьорите от танцовия спектакъл "Корекция" на чешкия режисьор Иржи Хавелка. Актьорите са подложени на всякакви препятствия и ограничения, които успяват да преминат с много креативност. Те се огъват, падат, стават, тласкат се напосоки и са в постоянно движение. Движение, но на едно място. "Корекция" разглежда основните противоречия, свързани с проблема за свободата - какво губим, когато сме свободни и кога свободата ще доведе до пълна хармония. Всяко падане подновява равновесието в този свят. Нужна ли ни е свободата? Какво сме готови да направим, за да я получим?

В края на спектакъла актьорите са свободни, а на сцената остават само обувките им. Вече не са закрепени за земята, постигнали вече равновесието вътре себе си, преминават в друга форма на съществуване. А в техните обувки ще влезнат и други, защото животът продължава. Един театрален спектакъл, истински, с фино чувство за хумор и изключително човешки! Част от "Световен театър в София 2016".

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<