1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


„Между два стола“ от Рей Куни

Участват: Герасим Георгиев, Вяра Начева, Николина Янчева, Августин Демерджиев, Димитър Марков, Ивайло Гандев
Постановка: Васил Василев       ДТ “СТЕФАН КИРОВ” - СЛИВЕН

Времетраене: 90 мин.

Ситуационната комедия е много популярен и развит жанр, особено в страните от западния свят. Това е вид комедия, който може да ви остави без дъх от смях и да ви прехвърля от ситуация в ситуация с шеметна скорост. Точно към този жанр се причислява и текстът на Рей Куни – „Между два стола“. Една постановка на Сливенския театър, която можете да гледате почти всеки месец в „Сълза и смях“.
Сюжетът е прост и стандартен, което не го прави по-малко интересен и забавен. Действието се завихря около таксиметров шофьор и двете му жени. Сърцето на човека е голямо и той не умее да отказва на хубава жена. Точно тази му слабост го вкарва в ежедневие със строг график, което не му позволява никакви волности. Положението продължава с години и системата на шофьора е изпипана до най-малката подробност. Както обаче се случва често в живота, един ден нещо малко, обърква всичко. Съвсем дребна неприятност и временно мозъчно сътресение, вкарват героя в каскада от грешки, идващи една след друга, докато накрая тайната му е разкрита. Докато това се случи положението се завързва все повече и повече, като се забърква и самата полиция.

Ролята на влюбчивия шофьор е поверена на големия български комик Герасим Георгиев – Геро. Това превъплъщение му пасва, като ръкавица, и той отново е ненадминат.
Публиката ще остане доволна от умението му бързо да реагира на променящите се ситуации.
В кожата на двете жени на героя на Геро влизат актрисите от Сливенския театър - Вяра Начева и Николина Янчева. Те показват два коренно различни характери. Едната е по-агресивна и сексуална, другата пък емоционална и чувствителна. Този контраст прави реакциите и ситуациите още по-интригуващи.


В центъра на цялата буря по погрешка попада и младия шотландски наемател на едното семейство, в ролята Ивайло Гандев. Той през цялото време се опитва да помогне на главния герой, но накрая се оказва потърпевш и с накърнено име.

Както знаете, многоженството също е престъпление. В това се убеждават и двамата полицаи, попаднали на мястото на събитието. Контрастът тук отново е налице. Двамата са страшно различни и приемат ситуацията коренно противоположно. Единият (в ролята Димитър Марков) иска, по-скоро, да помогне на притеснените съпруги и сам не разбира, че добронамереността му го въвлича в чужди лъжи. Другият (в ролята Августин Демерджиев) е далеч по-адекватен в създалата се ситуация, но дори полицейската му мнителност не го спасява.

Забавление, смях и разтоварени проблеми. Това е рецептата на всяка добра ситуационна комедия. Гарантираме ви, че и тук ще получите всичко необходимо, за да искате скоро време отново да посетите театралния салон.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<