1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"РЕВИЗОРЪТ" от Н. В. Гогол

Продукция на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“

IIІ курс „Актьорство за драматичен театър“, клас проф. Здравко Митков
сценична версия и режисура: Нина Димитрова

Времетраене: 150 мин.

Ние от "Антракт" ви препоръчваме новия спектакъл на уникалната режисьорка Нина Димитрова, която ни представя 12 млади актьори, за да разкаже историята на "Ревизорът" в Сатиричен театър "Алеко Константинов".
Истински талант и професионализъм от началото до края. Блестяща актьорска игра, удивителна сценография, впечатляваща режисура. Перфектната формула за един триумфален спектакъл, който дава изява на новите имена в българския театър. Това е "Ревизорът", който се качва отново на софийска сцена, за да ни даде повод да се видим в кривото му отражение и да се посмеем... На себе си.

Красивата, студена и необятна руска шир. Тази сурова страна е отгледала едни от най-красивите произведения, които продължават да се четат и днес. Нейните герои не умират, а продължават да се прераждат и да живеят във всеки един от нас. Още в началото на този спектакъл всички погледи се приковават към сцената от красивата фантазия на режисьорката и студентите от трети курс актьорско майсторство на проф. Здравко Митков - съня на градоначалника с двата плъха, предвещаващи разкритието и разрухата на обществения строй, в който личната изгода диктува всичко. Оригинална идея, изиграна с много хъс и енергия, с която всеки спектакъл на "Ревизорът" задължително трябва да започва, за да изкара зрителя от вихъра на ежедневието и да го въвлече в света на неговото въображение.
В ролята на градоначалника в двата състава на спектакъла влизат Шахин Шехзен и Антоан Петров. Истинското бижу в актьорската трупа, който има огромен диапазон от възможности, е Шахин Шехзен. Изключителен във всяка една роля, която му е поверена от режисьорката, със замах успява да изиграе всичко и всички. С отлична дикция, жестикулация и реакции, води успешен диалог с публиката, защото тя е най-важният участник във всяко едно представление. Въпреки това, Антоан Петров също успява да даде своята душа и глас на Антонович и да заплени зрителите с чаровността и таланта си. Двамата влизат в още един конфликт на сцената в ролята на слугата Осип, където придават на героя на Гогол две коренно различни характеристики.
Не можем да не отбележим големите актьорски възможности и на другия талантлив тандем Павел Емилов и Денис Хаят, на които са поверени ролите на Хлестаков и простодушния и доверчив Бобчински. С истински чар, професионализъм, вродена артистичност и талант двамата актьори влизат в кожата на мнимия ревизор, за да осмеят наглите и доверчиви порядки на нашето време. Ненадминати са и в ролята на Бобчински, създавайки един страхотен образ, с който добавят още по-смешни моменти в сцените.


Освен на тях обаче, можем да се насладим и на прекрасната игра на Атанас Апостолов като училищния настоятел, чаровния Давид Крумов като свирчото Добчински, гост-актьорите Мартин Христов и Димитр Несторов. Димитр Несторов е брилянтен интригант и подмазвач в ролята на Земляника в двата състава, а колегата му Мартин Христов е просто неузнаваем в ролята на пиещия люта ракия и четящ писма на непознати, пощенски началник. Елица Костова е прекрасна в ролята на жената на градоначалника, Ана Андреевна, истинска, очарователна и властна провинциалистка, мечтаеща за бляскавия живот в Петербург. Двете талантливи момичета, Славена Ангелова и Мирела Карабанчева, в ролята на дъщерята на градоначалника също са убедителни в кокетно-наивните си роли.

За уюта и хармонията в целия спектакъл допринасят уникалната сценография и прекрасните костюми на Борис Далчев и Юлиана Войкова – Найман, в които можем да открием и собствения стил на Нина Димитрова. Въпреки тясното пространство, всяко кътче от сцената е използвано в сценографията. Отгоре са спуснати дървени стълбове, които с помощта на въображението се превръщат от обикновени гардероби, до цели палати! Просто и много ефектно, но ние от Антракт бихме казали, че простите неща са най-сложни.

Съвместната продукция на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и Сатиричен театър "Алеко Константинов" ни предлагат един новаторски поглед към един вечен ревизор. Пожелаваме на всички актьори и на целия екип на спектакъла пълни зали, нестихващи аплодисменти и много хубави моменти с техния "Ревизор". Нека да продължават да дават на зрителите неизчерпаемата енергия и талант, които притежават, а техният труд да живее още дълги години. Успешен път до голямата театрална сцена.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<