1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


СЕКС ЗА ПЪРВИ ПЪТ

от Кен Девънпорт
Театър "Сълза и смях"- Открита сцена
Превод: Сава Драгунчев
Постановка: Димитър Стефанов
Сценография и костюми: Димитър Димитров
Продължителност: 120 мин.

Участват:
Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров, Димитър Живков

Името шокира, а самата пиеса разсмива и замисля. Ако ви се гледа нещо различно, нещо оригинално, дори нещо провокативно – тогава вашето заглавие е „Секс за първи път“ на американския драматург Кен Девънпорт, под режисурата на Димитър Стефанов.

Продуцентска къща „Credi Arte“ отново излиза с интересно заглавие, след хитовите „Живак“ и „Тиква“. Този път зрителите ще получат нещо невиждано - забавна документална пиеса. Фактът, че представлението е документално, никак не го прави скучно, дори напротив. В рамките на два часа ще се насладите на множество истински истории на още по-истински хора и техния първи сексуален опит. Всяка история е базирана на събраното от автора Кен Девънпорт, който се е заровил в сайта MyFirstTime.com и е създал прекрасния текст. Спектакълът се играе от 2007 г. в Америка и е поставян стотици пъти с голям успех. Дали ще последва същия успех и в България, предстои да разберем.

Ще ви представим нашата гледна точка за представлението, по един малко по-различен и разказвателен начин, за да сме в същия стил като самата пиеса:

Екипът на „Антракт“ посети премиерата на „Секс за първи път“ на 21.04.2017 г. от 19:00 ч. в Театър „Сълза и смях“. Още с влизането в залата забелязахме голям екран и четири стола. Доста обикновена сценография, си помислихме ние. Често обаче гениалните представления са с обикновена сценография. Вълнението ни беше голямо, но това не ни попречи да изчетем всичките интересни факти, написани на екрана. Те бяха посветени на статистическа информация за първия сексуален акт на хората по света.

Представлението започна...

На сцената излязоха звездите на представлението - Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков. Те се впуснаха в интересни разкази за различния опит на много хора и техния първи път. С помощта на микрофони и собствените им тела, те изиграваха, изпяваха, изОхкваха история след история, като не даваха възможност на зрителя и за миг да си поеме дъх. Нито за секунда, нямахме усещане за пошлост, въпреки провокативния текст. Всичко беше направено с много вкус и усещане за мярка. Разбира се, самото представление е ограничено за лица под 16 години, заради естеството на текста. Но ние смятаме, че именно младите хора задължително трябва да го посетят. Пиесата в голямата си част е силно образователна, дава много полезни съвети и набляга на някои опасности.

В последно време на Секса се гледа в две крайности или като Табу тема, за която всеки мълчи, или по пошъл и грозен начин. Представлението „Секс за първи път“ успява да балансира между крайностите и през смеха и забавлението, да накара хората да се замислят.

Самите анкети, които част от зрителите попълниха, в това число и нашия екип, бяха част от сюжета. Това даде допълнителен колорит и разнообразие на изживяването.
Всеки един от актьорите се раздаде от сърце на сцената, като игра над 30 образа. Влизането от роля в роля ставаше неусетно, което показа големия талант и изобретателност на актьорския състав.

Може би единият минус в нашите очи е прекалено многото истории, които в някаква степен утежняват представлението. Измежду тях има няколко наистина силни и въздействащи и сякаш, ако бяха по-малко, влиянието щеше да е по-силно.

Накрая на представлението целият ни екип си излезе зареден и развеселен след този приятен спектакъл. Ако искате и вие да споделите нашия пример и да се насладите на прекрасната игра на Камен, Милица, Александра и Димитър, гледайте ги в Театър „Сълза и смях“. Гарантираме ви, че няма да останете безразлични към този спектакъл.

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<