1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Шинел" на Театър "Кредо" или Изкуството да правиш комедия

Участват: Нина Димитрова и Стелиан Радев
Театър "Кредо" и Театър 199 "Валентин Стойчев"

Времетраене: 90 мин.

Петърбургският студ. Такъв студ отвява шинелите, изстудява сърцата на хората и смачква малкия човек. През целия си живот малкият човек живее своя малък живот и мечтае само за едно - да си купи нов шинел. Новият шинел дава крила на надеждата, новият шинел дава правото да се почувстваш в "нова кожа", за миг да живееш живота на някой друг.

Човек не спира да преследва мечтите си. За да избегне скучното ежедневие, се пренася с помощта на мечтите и въображението в свят, в който може да бъде различен. Мечтите понякога умират, но човекът трябва да продължи да живее. Макар и не толкова пълноценно, неговата история трябва да продължава да се пише и преписва, за да може да пребъде във времето!


Едно невероятно превъплъщение на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев" направиха актьорите-клоуни Нина Димитрова и младият Стелиан Радев, които разказаха историята на дребния чиновник Акакий Акакиевич в безсмъртния "Шинел" на великия Гогол. Прекрасният тандем успя да разсмее публиката с помощта на мимиката, жестовете и артистизма си. Актриса от класата на Нина Димитрова може да създаде диалог между публиката и актьора и да накара цялата зала да се смее с необикновена лекота. Талантът на двамата актьори надхвърля малките размери на сцената.

Една прекрасна вечер в театъра в компанията на Нина Димитрова, Стелиан Радев и безсмъртния Гогол. Една гениална режисура по един гениален автор!
"Шинел" - Театър "Кредо" и Театър 199 "Валентин Стойчев". Не пропускайте едно великолепно представление обиколило световните сцени!

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<