1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


"Въпреки всичко"

Моноспектакъл на Диана Димитрова
По сценарий и режисура на Радослав Гизгинджиев

Искаме да ви представим една по-различна рецензия на едно малко по-различно представление. Става въпрос за моноспектакъла на Диана Димитрова – "Въпреки всичко".
Не търсете това представление по столичните театрални салони. То се подвизава в различни малки заведения, на малки сцени в по-интимна обстановка. Защото самото представление е такова, лично и някак интимно. То докосва сърцето, но не в тези по-повърхностните му слоеве, а в най-дълбоките, тези, които крием от обществото.

Никой не обича да показва слабостите си, а героинята на Диана Димитрова ни разкрива всичките си „гангрени“ и „рани“. Много хора ще се познаят в нейното превъплъщение. Тя е като всички нас, младо уплашено момиче, което просто търси любов, но не знае от къде да започне.
Както самата тя казва, във всеки от нас дреме по една мъничка Петра (нейната героиня), която иска да излезе, но често не й позволяваме да го направи. Текстът вълнува точно с близостта си до зрителя. Нищо обаче нямаше да е същото без докосващото изпълнение на младата Диана Димитрова. Тя е сравнително непознато лице за българската публика и някак амбициозно започва своята кариера с моноспектакъл. Много творци изчакват с години да натрупат опит и самочувствие. Диана не се страхува да се хвърли в дълбокото. Това я прави различна и много симпатична. Да играеш моноспектакъл изглежда трудно и иска талант. А тя определено го притежава. Диана не играе, тя наистина е Петра. Съпреживява с цялото си сърце и кара зрителя да потъне надълбоко в живота на героинята й.
Още в началото на представлението, публиката е шокирана, от вида на притеснено момиче с пистолет. Тя изглежда по-уплашена от „заложниците“ си. С тази смела постъпка Петра иска просто да бъде чута за първи път в живота си поне. Не иска да я прекъсват и е сигурна, че пистолетът в ръката, ще й осигури това спокойствие. Иска да разкаже историята на живота си, на търсенията си, на любовта си. Иска и го прави емоционално и чувствено, сякаш прави последното нещо в живота си. Или пък първото истинско нещо в живота си.


Това ще прецените вие, когато чуете нейната история. Една приказка за отстояването на личното мнение, за промените в душата, за приятелството и за любовта, която не признава граници. Ако искате да се развълнувате, да се забавлявате, да се шокирате и да се просълзите, посетете това представление.

А къде да го гледате...това времето ще покаже!? Следете социалните мрежи и сърцето ще ви доведе...

Моноспектакъл, който докосва...на дълбоко! И пълни душата с много тъга и още повече светлина. Показва ни, че трябва да се борим за любовта....въпреки всичко

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<