1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Рецензии


Жената е странно животно

сценарий и постановка: ЗДРАВА КАМЕНОВА
Участва: Яна Огнянова

Времетраене: 120 мин.

Какво представляват жените?! – въпрос, който са си задавали много мъже, но и не по-малко жени. Това същество ЖЕНАТА е рядък екземпляр, който сам може да напълни поне една дузина червени книги. Защото всеки ден е различна животинка, преоткрива се и бързо изчезва.

Това е жената през погледа на Здрава Каменова и играта на Яна Огнянова. На сцената ще може да се насладите на върволица от образи, всеки един от които по-шантави и забавни. Пред погледа на зрители минава една седмица на безработна актриса, в чиято кожа влиза Яна Огнянова, двете и луди, но жертвоготовни приятелки и множеството хора, които среща по пътя си.

Три словосъчетания описват прекрасно образа, които се изгражда на сцената. Жената в постановката е БЕЗРАБОТНА АКТРИСА, БЕЗ МЪЖ И НА ДИЕТА. Една комбинация, която може да докара всеки до лудост. А лудостта се изразява във всичките животни, които се сменят в поведението и погледа на Яна. Днес може да сме кучки, утре овце, а в други ден свине. Интересното е, че каквото животно днес е героинята, такива хора среща по пътя си. Диалозите са интересни, забавни и до болка познати на всички ни.

Ще си кажете : Какви диалози, като това е моноспектакъл?! Ами...има такива! Яна влиза не само в множеството превъплъщения на героинята си, но и в кожата на всичките хора, които тя среща в живота. Всеки път, тя е толкова различна, абсолютен хамелеон.
Влиза от образ в образ, свири на китара и пее прекрасно. Талантът на Яна Огнянова си личи отдалеч. Тя е прекрасна актриса, от върха на миглите, та чак до пръстите на краката. Всяка частица от нея играе. Разсмива ни, разчувства ни…замисля ни! Всичко това в едно, подплатено от прекрасното й харизматично излъчване.


Ако посетите представлението „Жената е странно животно“, има голяма опасност да си прекарате прекрасно. Да се познаете, ако сте жена, или да види собствената си съпруга и приятелка, ако сте мъж. Ежедневните случки, с които се сблъсква героинята в търсене на работа и мъж, са нещо познато за всеки един от нас. И все пак ни учи да продължаваме напред, след всеки провал и винаги да гледаме с позитивизъм на живота, колкото и отчайващ да е той. Защото утре ще се събудим…и ще сме ново животно!

Още на 3 май е следващото представление, което може да посетите. То ще се случи на Камерна сцена на Театър „Сълза и смях“. За други дати следете програмите на Театър „Сълза и смях“ и „Сити Марк Арт Център“.

Екипът на „Антракт“ ви го препоръчва горещо...и по животински!

Вашата оценка за този отзив. Можете да гласувате само веднъж.


<