1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  Театрална работилница „СФУМАТО“

    ТР „Сфумато” е създадена през 1989 г. от режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев., като територия за театрални търсения. Замислен по аналогия на най – известните европейски стратегии за театър, „Сфумато” остава новаторска практика която дълги години изпреварва съществуващите културни модели в България. „Сфумато” без да сменя своето творческо кредо продължава да търси и намира своята оптимална формула за съществуване в публичното пространство. Амбициите са, театъра да се развие в международен център за театрално новаторство. “Сфумато” има широк кръг чуждестранни партньори, десетки международни ателиета и над 300 представления в турнета и около 40 фестивала в Европа, Япония и Корея.


„Сфумато” без да сменя своето творческо кредо продължава да търси и намира своята оптимална формула за съществуване в публичното пространство. Амбициите са, театъра да се развие в международен център за театрално новаторство.


    Съорганизатор е в международни проекти, реализирани с подкрепата на програма „Култура 2000” на ЕС: Международна програма THEOREM – продуциране на спектакъл „Черното руно” за Авиньонския фестивал, 2000 г.; Международна програма 25++, инициирана от ”Кюлтюрфранс”, Министерство на външните работи на Франция, заедно с още 4 съорганизатори от европейски държави, 2006 г.; Международна програма „Морета Черно/Северно” 2007-2010, заедно с още 6 съорганизатори от европейски държави.


Репертоар

Репертоар

Програма

Официален сайт

<