1. Театър от ново измерение!
  2. Театралният салон - като у дома.
  3. Многото лица на българския театър.
  4. Театърът - изкуството на многообразието.
  5. Театрална общност ''Антракт'' - място за ценители! Бъди един от нас!

Ако обичате театъра, ако с удоволствие следите афишите на софийските театри и редовно се потапяте в магията на театралното изкуство...това е вашето място. Посещавайте нашия сайт и ще получите актуална информация за постановките в София, както и много ревюта , интервюта, снимки и занимателни игри. Нека заедно превърнем тази страница в уютно местенце за театрални любители.

Театрална общност "Антракт"  

Седмица на любовта


Веселка Кунчева

Любовта към театъра е вълшебно нещо. Ние от Театрална общност "Антракт" обожаваме театъра, обичаме и хората, които ни потапят в магията. Сега ще Ви запознаем с известната режисьорка, родена в Плевен, Веселка Кунчева. Вижте какво сподели за любовта:

Антракт: Какво е първото нещо, за което се сещате, когато чуете думата "любов"?

Веселка Кунчева: Топлина. Живот. Единственост.

Антракт: Какво е за Вас празникът на любовта?

Веселка Кунчева: Всеки ден е празник на любовта. Любовта и влюбеността са две различни понятия. Любовта е безкрайна. Тя е вътре в нас и се отнася към всичко живо и неживо. Любовта е като диханието. Без нея не бихме могли да съществуваме. Влюбеността е мощно, но краткотрайно чувство, насочено към един обект за определен срок от време.

Антракт: Какво мислите за празника св. Валентин и трябва ли да има празник на любовта и в нашия календар?

Веселка Кунчева: Аз лично не чувствам празника на свети Валентин като нещо специално в живота ми. Всъщност не обичам празниците, освен рождените дни. Те някак си потвърждават, че все още съществуваш, че те има, че си жив, жив, жив… Другите празници считам за задължения, също като задълженията да си платиш тока веднъж в месеца, да си платиш, телефона, водата, наема… Всъщност защо не се легализира празник на подаването на данъчната декларация? Случва се само веднъж в годината и е толкова забавно да обикаляш по офиси и да събираш бележчици, срещаш познати и приятели, разказвате си истории, припомняте си случки… Цяло приключение си е!

Антракт: Коя е най-романтичната изненада, която сте правили или получавали?

Веселка Кунчева: Сещам се за доста изненади, но са прекалено лични, за да ги споделя.

Антракт: Пожелайте нещо на Вашите почитатели в седмицата на любовта.

Веселка Кунчева:Пожелавам на всички да приемат самия живот като един безкраен, (всъщност краен, ама не бива да се мисли за това сега) празник. Между другото покрай това интервю осъзнах, че думата празник е доста ръбата и груба дума. Не може ли да я заменим например с ЛЮЛЮЛЕЙ? Люлюлей на любовта, люлюлей на труда или люлюлей на българската просвета и култура… Приятно звучи, нали?
Фотограф: Вихрен Георгиев


<